Astra

Mivel Lucával mindketten Astrával járunk most releváns ez a hír 🙂

Egy hónapja tudjuk, hogy Cascada néven érkezik az Opel Astra ötödik karosszériaváltozata, a kabrió. Mostanra megérkeztek az első fotók az autóról és műszaki részleteket is közölt a gyártó a 2013 elején érkező modellről. Azonnal látszik, hogy az elődmodellnél tett – fémtetős – kitérő után újra vászontetővel készül a nyitott Astra.

A gyár ígérete szerint a vászontető nem visszalépés, igazi négy évszakos autóról van szó. Mint mondják, prémium gyártóknak szállító cégektől szerzik be a tető elemeit, ennek köszönhetően a hő- és hangszigetelés is jó. A tető 17 másodperc alatt nyílik ki és 50 km/órás sebességig működtethető, mindkettő kiemelkedő érték. Ráadásul valamennyi modellen széria a tető távvezérlése is. A bemutatáskor háromféle tetőszín lesz választható, ezekhez tízféle fényezés járul.

“Sok kabrió jól néz ki nyitottan, de felhúzott tetővel már esetlen. Áramvonalas vászontetejének egyöntetű profiljával viszont csukottan is szép az Opel Cascada” – véli Malcolm Ward, dizájnvezető, és ezzel mi is egyetértünk.

Az említett tető mellett olyan további, luxusautókban jellemző elemek gondoskodnak a kényelemről, mint az elektromosan kézhez nyújtott biztonsági öv és a bőrrel borított, fűthető, szellőztetett, ergonomikus ülés. Boruláskor, illetve légzsákos ütközéskor is rugós bukócsövek ugranak fel a hátsó ülések mögül, felkészítve az autót a baleset további lefolyására.

-vezess.hu