iPhone csere

A napokban kicseréltem a telefonomat.
No nem arról van szó hogy a még csak 9 hónapos 4S lassú vagy kevés lenne és egy iPhone 5 iránt hihetetlen módon vágyakoznék, hanem a 16GB, na az nem elég sajnos.

Pontosabban fogalmazva ÉPPEN elég, ha mindenből csak egy keveset használsz. Nem veszel fel csak 2-3 pár perces videót, nem töltesz csak 2-3 albumot hallgatni, és nem raksz csak 2-3 nagy appot az 50 kicsi mellé.

Ha ez lett volna a helyzet biztos sokáig használtam volt a legnagyobb elégedettséggel.

Appok : GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, iGO rögtön 5-6 GB
Videók : 1 perc video 150MB szóval a kis gyerekeink mellett napi !!! 5-6 perc (1GB) fogy.

Nem kell ragozom hogy a 16G tényleg ALAP felhasználása egy ilyen telefonnak, valamit azt sem hogy maga a rendszer is rengeteg helyet foglal, frissen telepitve kb. 13GB használható hely van, de az iMessage stb. szolgáltatások mellett kb. 3-4 GB extrával érdemes számolni ami kell a rendszernek és amit az iTunes Egyéb kategoriaként mutat.

Szóval kb. 10 GB van egy 9 hónapos 16GB-os iphone 4S birtokosának amiből a fenti példa alapján a nehány nagy app (6GB) valamint az 50-100 kis app, vagy 5-6 nagy játék (3GB) mellett látható hogy a maradék 1GBra feltehet mondjuk 10db CD-t hallgatni VAGY 7-8 percet videózik.

És FULL.

Hosszú bevezető után tehát elhatároztam hogy cserélem a készüléket.

Választási lehetőségek a 32GB iphone5 és egy 64GB 4S voltak.

Ami végül döntött hogy nincs jelenleg normális autós-szett az 5höz, a 4S-hez pedig egy fantasztikusan jól működőtőt használok majdnem 2 éve.

Az új gadget érzés így is megvolt a karcmentes készülékkel, valamint hogy az eladó adott hozzá egy külső akksis-kabátot .

Egy szó mint száz miután restore-oltam MINDEN a legkisebb beállítás is (és amit sokan kérdeznek az ikonok sorrendje es a mappák is) visszaálltak, szóval egyből úgy használható az uj készülék mintha nem is történt volna semmi. A hívásinfóból hivhatsz újra bárkit, az emailcímeket ugyanúgy kiegészíti. Az osszes SQLben van, minden visszakerül.
XXI. sz. 🙂

Na ennyi.
Welcome to the 64G club Gyuri