Az új Wartburg

Szerintem kevesen vannak közülünk akiknek ne lenne az öreg 353-assal valamilyen gyerekkori élménye.

Igen. Biztos. Mi is az ?

Nos a méltán hírös klasszikus, a kongó ajtajú Wartburg, amelynek 353W tipusú példányai millió kilométerszám koptatták országunk melegítés nélkül öntött rücskös aszfaltját hogy aztán aztán a hónapok alatt utántömörödött “üzemi út” minőségű dágványból semmit ne érezzen a drága magyar utas a végtelen puhasággal hajladozó laprugók bájos kényelmében.

Motorfék nélküli suhanó többnyire az ősz színeit idéző kasztnija, rugós foteljei, pofozható kormányváltója kiben ne ébresztene álmos szoci nosztalgiát aki ma a 30-as éveit tapossa.

Igen, ez a nagyszerű jármű.

Nos ahogy anno a VW a Skodával, az Opel 2 évvel ezelőtt úgy látszott feltámasztja az öreg eisenachi IFÁ-t és elkészítette az alábbi járművet.

20121114-193330.jpg

Ki tudja hogy a válság miatti majdnem-megszűnése miatt esett kútba a nagyszerű terv vagy talán (ez persze a valószínűbb) a végül Opel Insignia néven megjelent széria új Opelek egész generációját ihlette meg a külső és belső stílusjegyeivel.

A koncepció azért vad volt és eredeti, főleg nekünk volt keleti blokknak…

20121114-193451.jpg

*UPDATE* : persze azóta már Google barátunk segítségével rátálhattunk mindannyian egy helyi eisenachi híroldal évekkel ezelőtti április elsejei 🙂 cikkjére és abból kiindulva hogy ennek a blognak messze ez volt a valaha volt legolvasottabb posztja, szerintem rengetegen keresték a témát egy ideje 

Wartburg V8 «Insignia-Corsa» wird gebaut