Marketing

Vannak dolgok amik nem változnak. A nagyáruházak amióta csak vannak a műszaki osztályt az áruház legnagyobb külső falának a belső oldalán rendezik be hogy ki tudják állítani a mega-giga TV falat ami bár hasznos is lehetne hogy összehasonlító teszteket végezzen az ember, de mikor mar 30 TV van kiállítva, az inkább a bőség zavara, nem hiszem hogy segít a döntésben az áruház epilepsziát kiváltó vibráló fala.
Megjelentek az LCDk néhány éve, már nem vibrálnak a TVk, nyertek is nehány négyzetmétert ahová mobiltelefonos pultokat lehetett rakni, de a fal a (mar kevesebb számú de sokkal nagyobb) TVkkel meg mindig az áruházak fényárban úszó oldala. Az emberek ha nem lubickolnának a TVjük képminősége okozta eufóriában esetleg észrevennék hogy mennyire értelmetlen dolog a TVzés talán lepakolnák a falakat… 🙂

A spam formában terjedő papírújságnak, amiből már lassan nincs városlakó aki ne kapna vagy tízet (megkérdőjelezve az újság értelmét) az egy harmadát szintén kitöltik a TVk. Mintha valamennyi gyártó összes képméretű TVjét muszáj volna belezsúfolni a káposzta és a cipő közé.

Az újságok készítői (akik közül van szerencsém kettőt is ismerni) éhbérért fotózzák otthon! a zöldségeket a konyhaasztalon felállított mini-stúdióban (a TVket nyilván nem) fehér hajlított félfamentes rajzlap előtt hogy aztán valami DTP szoftverrel elkészítve a heti spamet, a vállalkozó jó pénzért eladja a kész rekámújságot a CBAnak.
Mikor a Publisheres ember készíti az újságot, vérszemet kap és a kijelzőméret layerét a végén már minden eszközre felteszi amiben kijelző van 🙂

20121127-065436.jpg
Nyilván a nagyobb, a több mindig jobb. Főleg ha az ára kedvező.
Igaz Technika, igaz Millenium? 🙂

A PCs újságok a másik téma. 10 év alatt nem tudott a CHIP elszakadni attól hogy minden harmadik számot valamelyik vírusirtóval vagy a Windows gyorsitásának ígéretével adjon el.

20121127-070007.jpg

Vannak dolgok amik egyszerűen nem változnak. Biztos van mai napig egy réteg aki veszi a CHIPet havonta és sosem felejti el upgradelni a benne levő 30napos NOD32 próbaváltozatot nehogy észrevegye hogy pár hónap alatt a 2000Ftos újság árából összejönne a vírusirtó hivatalos licensze.

Vannak dolgok amit úgy fest mindig el lehet adni.

Például a rendőrség éves, bemutatókkal tarkított (miniszterrel díszített) beszámolóján sosem felejtik el megemlíteni hogy hány %-kal csökkent a bűnözés a városunkban. Pár év alatt már megszűnt volna 🙂

Vannak dolgok amik sosem változnak 🙂