T-Online NAT

A T-Online berkeiben a tűzhányó-agyú marketingesek kitalálták hogy eladják nekünk “ingyenesen” azt a “szolgáltatást” hogy szegényektől elveszik az amcsik az IP-címek egy részét. Vicces a szöveg tartalma, mert valami remek dolognak állítva be ezt a jelentős visszalépést de valahol úgy gondolom ez erősen a vásárlói megtévesztés egy tipikus esetét meríti ki.

Mi van abban az esetben ha valaki elő tud venni egy tíz éves vagy régebbi szerződést amiben ez a publikus IP jelentősen máshogy volt még szövegezve.

Arról végképp nem is beszélve ha spammelés miatt tiltólistára kerül egy IP ami mostantól egy rahedli embernek kivágja a kimenő email-forgalmát.

A gond nem is az hogy elhallgatják a valódi problémát, hanem hogy teljes hazugság az egész levél.

Olvassátok :

“KEDVES ÜGYFELÜNK!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy műszaki fejlesztésünk eredményeként 2013. szeptember 30-ai hatállyal Önnek, még biztonságosabb internet hozzáférést biztosítunk.
Ez azt jelenti, hogy a publikus IP címe helyett privát IP címmel használhatja tovább hálózatunkat.

A privát IP cím előnye, hogy sokkal biztonságosabban internetezhet számítógépén.
Ugyanakkor szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a privát IP címet használó számítógépek éppen a nagyobb védettség érdekében, biztonsági okokból semmiféle olyan alkalmazást nem használhatnak, amik a számítógépet „szerver” (kiszolgáló) szerepben igénylik.

Az átállással kapcsolatban Önnek további teendője nincsen!

Amennyiben mégsem kívánja a jövőben előfizetését privát IP címmel használni, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a Magyar Telekom hálózatából díjmentes 1412-es telefonszámon, vagy jelezze igényét a

nat@telekom.hu
e-mail címen MT azonosítójának vagy az internet szolgáltatás használatához szükséges bejelentkezési azonosítójának megadásával és ingyenesen visszaállítjuk jelenlegi publikus IP címét.

Reméljük a jövőben is elégedett lesz szolgáltatásunkkal!

Üdvözlettel:
Magyar Telekom Nyrt.

Budapest, 2013. szeptember”

via @0ket